Atletika logo

Běh o pohár století, Pacov – 3.kolo BPM

V sobotu se Běžecký pohár mládeže rozloučil s jarní částí Během o pohár století v zámeckém parku v Pacově. Výprava byla o něco menší než před týdnem v Novém Městě, přesto startovalo skvělých 24 atletů.

Jasnou jedničkou letošního BPM v kategorii mladších žákyň je Viki Nováková, která si připsala 3.vítězství systémem start-cíl. Moc pěkně běžela i Ella Venkovská na 6. místě, zabojovala i Amálka Hejná na 13.

Ve stejné kategorii kluků letos startují jen kluci zaměřením spíše sprinteři, Míša Hubáček s Fandou Nehybou si přesto zaslouží pochvalu za účast i solidní výkon.

Mezi žáky si celkově drží druhou pozici Filip Koreček, který také v Pacově doběhl stříbrný, opět po těsném finiši mezi nejlepšími třemi. K dobrému 6.místu se tentokrát vytáhl David Kocman, do desítky se vešel i Zdenda Pecen na 9.místě.

Dorostenkám to tentokrát moc nevyšlo, doběhly sice 4.-6. v pořadí Barča Bouchnerová, Hanka Kvanková, Amálka Bártíková, ale ztráta na medailové pozice byla značná. Nicméně je dobře, že holky bojují a účastní se, jejich zaměření na dráze je (hlavně v případě Báry a Amálky) dosti vzdálené středním tratím.

Mezi přípravkovými hochy nám tentokrát chyběl Max Melechovský, tudíž tato kategorie nám medaili v sobotu nepřinesla, jediný mušketýr z našich registrovaných atletů na trati tak byl 14. Jáchym Janáček, ještě lépe si vedl brácha Monči Popíkové Vojta, který doběhl 7.

To dívky se nám poskládaly hned na úžasném 2.-6.místě v pořadí Verča Hubáčková, Terka Trnková, Anežka Nehybová, Alice Plachá a Stázka Nováková. Měli jsme tak 5 atletek v první šestce!!!

Podobně jako Viki Nováková v mladších žákyních, je mezi mladšími přípravkami suverénní Monča Popíková, které však šlape na paty Vanesska Rudolfová, která doběhla 2.

V minipřípravkách – klucích doběhl ve své premiéře Matěj Havlíček 11., když nechal za sebou ještě víc jak polovinu pole.

Vítězství pak domů veze mezi minipřípravkou 2017-18 Táda Trnka, kterého (stejně jako Monču) doprovodil na stupně vítězů i zajíc v oddílovém triku 🙂

Zastoupení jsme měli i mezi dospěláky: táta Popík (Roman) doběhl mezi muži 5., vítězství vybojoval mezi veterány předseda Slávek Koreček, který však dětem tentokrát předvedl, jak se to opravdu dělat nemá – nabalil si sice sebou závodní botky, ale obě pravé 🙂 Pak si špatně přivázal číslo a nakonec se nechal strhnout mladými kluky z kategorie mužů a přepálil začátek :-))

Radost nám udělala i Lada Nováková mezi ženami, která je odchovaná našim oddílem byť nyní registrovaná v Olympu Brno. Po návratu po mateřské zvítězila mezi ženami.

Jarní přespoláky tedy máme za sebou, všem kdo zatím startovali děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu, průběžné pořadí BPM zveřejníme v průběhu týdne. A teď se už těšíme na sezónu dráhovou!!

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit

Tyčkařská pohádka točí svůj druhý díl

Vždy když padne nějaký oddílový rekord, přemýšlíme, jaká zvolit slova a jak „plýtvat“ superlativy, aby vám takové informace nezevšedněly… Ale prostě nám to nedá a