Atletika logo

Mezikrajové utkání staršího žactva přineslo nový oddílový rekord v tyči

Jak jsme již avizovali, dva atleti našeho oddílu byli nominováni na Mezikrajové utkání. A tak se dnes 25.6. v dresu Vysočiny představili Kačka Moravcová a Vojta Trachtulec.

Jako první se představil Vojta jako člen štafety na 4x60m, kde s časem 30,26s doběhli 11. z 16ti štafet a získali pro družstvo 2 body.

Následně se i s Kačkou přesunuli do tyčkařského sektoru. zde je čekaly nelítostné podmínky – zvyšovalo se po 20cm.. Oba měli ambice pouze v osobní rovině – překonat své osobní rekordy. Kačka zvládla úspěšně a s rezervou základní výšku 180cm. Na další postupné výšce však bohužel Kačka narazila na to, že na tréninku zatím nemáme možnost práce se vzdáleností stojanů a nadějné skoky bohužel skončily pádem laťky.

Vojta zúročil o něco větší závodnické zkušenosti a postupně zdolal napoprvé 220, napodruhé 240 a napoprvé také vylepšil vlastní oddílový žákovský rekord na 260cm. Ten stávají posunul o celých 19cm!! Na 280cm už Vojta narazil na současné hranice své techniky i délky jediné tyče, kterou máme… Svým výkonem Vojta přidal družstvu 2 body. Vojto – gratulujeme!

Celkově skončilo družstvo žáků 10. a družstvo žákyň 7.

Kačce i Vojtovi moc děkujeme za reprezentaci oddílu i kraje a přejeme další zlepšování v této těžké disciplíně, kterou zatím zkoušíme pouhý měsíc!

Současně děkujeme za fotky Kubovi Trachtulcovi a početnému doprovodu, který přijel naše závodníky podpořit – Slávkovi a Filipovi Korečkovým, všem Trachtulcovým a Báře Moravcové (které nominace utekla o jedno místečko).

VÝSLEDKY

více fotek ve FOTOGALERII

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit

Tyčkařská pohádka točí svůj druhý díl

Vždy když padne nějaký oddílový rekord, přemýšlíme, jaká zvolit slova a jak „plýtvat“ superlativy, aby vám takové informace nezevšedněly… Ale prostě nám to nedá a