Atletika logo

19.9.2022 Sportuj jako Zátopkovi!

I náš oddíl se zapojil do celostátní akce ČAS, která si vzala za úkol vzdát prostřednictvím závodů čest 100.výročí narození manželů Zátopkových.

I přes značně nevlídné počasí akce přilákala na náš domácí stadion kolem 30 účastníků závodu ze všech věkových generací – od nejmenších osmiletých po nejstarší bardy brodské atletiky. Na atlety čekaly dvě disciplíny – k uctění památky Emila Zátopka se běžel závod na 1000m, jako vzpomínka na Danu Zátopkovou pak pochopitelně oštěp a kriket u přípravek.

Počasí si z námi opravdu hrálo – nejen, že byla opravdu zima, ale v okamžiku startu běžeckého závodu se spustil silný déšť, který doprovodil celý závod. Nazvali jsme si to Emilovy nebeské slzy… Se závodem se Emil rozloučil nádhernou duhou a šlo se házet.

Začali naši nejmladší – házeli kriketem a navzdory opravdu chladnému počasí a mokré rozběhové dráze padaly krásné výkony – diváci dělali mexické vlny a nálada byla vskutku skvělá. Obzvláště pak zaujali mladší bratři Vojty Doležala, kteří se věnují softbalu a tak házet opravdu umí 🙂 Však my je pro atletiku taky získáme… 🙂

Po přípravkách se v paprscích vykouknuvšího slunce zaleskly špičky oštěpů. Velmi potěšitelná byla účast atletů a rodinných příslušníků, z nichž někteří oštěp drželi možná poprvé. Přesto stejně jako v hodu kriketem byly k vidění i solidní výkony od našich oštěpařek a oštěpařů, cílem závodu však byla především společná vzpomínka.

Závěrem je nutné vyzdvihnout také mimořádný výkon hlasatele :-)))

Moc děkujeme skvělým fotografkám za dokumentaci závodů – fotky jako obvykle ve Fotogalerii

a kdo by byl zvědav, tak zde jsou i VÝSLEDKY (link bude aktivní po doplnění na ČAS)

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit