Atletika logo

3.9.2022 KPD juniorů, dorostu a žactva, Jihlava

Na nově zrekonstruovaný stadion v Jihlavě se v sobotu sjely družstva juniorů, dorostu a především žactva z celé Vysočiny. Náš oddíl tentokrát reprezentovalo 15 atletů a atletek (6 žáků, 8 žaček a 1 dorostenka) – je to lepší účast než na Mistrovství kraje v Třebíči minulý týden, ale pořád ještě oproti velkým atletickým klubům z Vysočiny máme co dohánět.

Každopádně ale každý z účastníků zaslouží pochvalu za účast a bojovnost.

Z výsledků nás pak rozhodně opět potěšilo mnoho nových osobáků, ty nejhodnotnější pak přispěly i k dobrému umístění jejich držitele 🙂

Jako nejlepší výkony si dovolujeme vybrat:

Bára Moravcová – oštěp 400g – 30,75m a páté místo z 26 účastníků hodu oštěpem žaček!! Bára poprvé přehodila třicítku a jelikož to technicky pořád ještě nebylo úplně ono, věříme, že nám Bára ještě ukáže 🙂 Další skvělý výkon předvedla Bára na 300m, kde čas stlačila těsně pod 47sec a byl z toho osobák 46,99s.

Adéla Karasová – výška – 143cm a 6.místo z 19 účastnic. Adélka možná trochu doplatila na pravidlo 8mi pokusů, i kdyby překonala výšku 146cm (kde hned dva pokusy byly velmi nadějné) tak by stejně dále skákat nemohla. Přesto o 1cm zlepšený osobáček potěšil 🙂

Láďa Jelínek – koule – 10,04m a 4.místo – konečně to Láďovi zase přelétlo 10m, i když asi úplně spokojený nebyl, přesto zase velmi dobrý hod. V kouli se vůbec dnes dařilo, 8. skončil Ondra Koubek za 7,96m a hezký osobák přidal Vojta Doležal za 7,07m, kdy o bod pro družstvo ho připravily 2cm, o které zaostal za svým soupeřem ve druhém nejlepším pokusu (první měli stejný!). A slušně zaházely i holky Katka Moravcová (osobák 6,61m) s Natálkou Starou (os.r.6,79m).

Filip Koreček – dálka – 402cm – pouhé 3cm za osobákem.. za zmínku však stojí Filipův druhý skok 4,00 v protivětru 2,0m/s! Na točící se vítr dnes hodně závodníků doplatilo a pralo se s rozběhem – Zdendovi fouklo až 2,7m/s proti…

Slušný výkon ukázala i Adélka Piklová, která si zaběhla osobák na 60m a v čase 9,47s byla 3.v rozběhu.

Za zmínku stojí ještě také výkon svěřence našeho trenéra Jirky Douchy závodícího za Humpolec – junior Tomáš Vincenc hodil oštěpem pěkných 53,83m.

Na nasazení do rozběhů asi trošku doplatily Bára, Kačka na 300m a Anička Šlechtová na 400m. První dvě jmenované suverénně vyhrály své rozběhy, Anička pak byla druhá, což ale v důsledku znamenalo, že musely závod odtáhnout dle svého tempa a nemohly se „svézt“ s někým rychlejším.

Na závěr se běžely tradičně štafety 4x60m, kluci zaběhli solidních 35,56s a skončili 6., holky pak 36,16 (ale podle fotek si trenér myslí, že budeme muset zapracovat na předávkách :)))

Celkově skončili kluci 7. a holky 9., ale výsledek družstev nebyl podstatný – nenasazovali jsme dle možnosti získat body, ale tak, aby každý závodil v disciplíně, která mu „sedí“. A v tomto směru jsme velmi spokojení.

JAko tradičně najdete spoustu fotek ve Fotogalerii

VÝSLEDKY

Další aktuality

Běh o pohár století, Pacov – 3.kolo BPM

V sobotu se Běžecký pohár mládeže rozloučil s jarní částí Během o pohár století v zámeckém parku v Pacově. Výprava byla o něco menší než