Atletika logo

25.3. Běh Lorenzovými sady, Třebíč

První jarní sobota (i když počasí jaro úplně nepřipomínalo) přinesla první závod letošního Běžeckého poháru mládeže (BPM) doplněný o závody přípravek, dorostu a dospělých, kterých se zúčastnilo nakonec 14 naši atletů. V loňském roce nám závody přinesly hodně úspěchů, proto jsme čekali, jak si naši mladí atleti letos poradí s konkurencí ve vyšší kategorii.

V hlavních kategoriích žactva jsme moc nezazářili, loňský vítěz kategorie ml.žáků Filip Koreček doběhl ve st.žácích až 11. (do BPM si připsal 2body), Zdenda Pecen startovní pole uzavíral (1 bod). Standa Ludvík poprvé v ml.žácích doběhl na solidním 7.místě, nicméně vzhledem k účasti mimokrajských závodníků obsadil Standa v Běžeckém poháru 3.místo a připsal si prvních 9bodů do BPM 2023.

Ve starších žákyních se naše holky pohybovaly v druhé polovině výsledkové listiny, nicméně cíle Báry Moravcové či Adély Karasové jsou pro tento rok určitě v naprosto odlišných disciplínách, jako je oštěp, 200mpř., výška či dálka. Hanka Kvanková a Amálka Bártíková se také začínají jevit slušně skokansky, tak uvidíme. Všechna děvčata si připsala 1 bod do BMP.

Mezi mladšími žákyněmi se poprvé představila Viki Nováková, která si bohužel při běhu asi podvrtla kotník(?) a proto je úctyhodné to, že závod dokončila na pěkném 9.místě z 25, což jí přineslo 3 body do BPM.

Kategorie dorostenek pak byla závodní premiérou pro Barču Bouchnerovou, která doplatila především na nezkušenost, přesto bojovala do posledních metrů. Stejně jako u mladších žáků do celkového pořadí promluvily atletky z Brna a tak v pořadí Vysočinského BPM Bára připsala 6 bodů za konečné 6.místo.

Kategorie mužů M40 nám v osobě trenéra a závodníka Slávka Korečka přinesla báječné 2.místo. Trenér je tak svěřencům správným vzorem.

Čest mladých atletů tedy zachraňovali naši nejmladší – vítězství v kategorii ml.přípravky vybojovala Monča Popíková, které záda kryla druhým místem Verča Hubáčková! Zahanbit se nechala ani Stázka Nováková, která mezi 29 dívkami doběhla na 9.místě. Svým časem by však v kategorii starší přípravky byla 8. a Monča s Verčou by tuto kategorii obě vyhrály!!!!

Ségrou se nenechal zahanbit ani Míša Hubáček, který zkompletoval medailovou sbírku bronzem mezi starší přípravkou, což je s ohledem na fakt, že teď Míša opravdu dlouho stonal, fakt paráda.

Malým běžcům srdečně gratulujeme a starší rozhodně nemusí věšet hlavu – přespolní závody jsou pouze tréninkovou součástí předsezónní přípravy, důležitá tak je hlavně účast a tréninkové kilometry.

VÝSLEDKY BPM

FOTOGALERIE

Další aktuality