Atletika logo

Vánoční hala žactva nastavila zrcadlo probíhající zimní přípravě

V sobotu 16.12. se v hale na Strahově představilo hned 10 brodských mladých atletů. Střet s velmi silnou konkurencí z poloviny ČR ukázal jak závodníkům, tak trenérům, co v dosavadní zimní přípravě funguje a co je potřeba zlepšit. Věc, která nejde moc ovlivnit jsou pochopitelně podmínky pro přípravu – závodníci z oddílů, které disponují atletickými tunely či halami, mají pochopitelně značnou výhodu možnosti kontinuální přípravy.

Z výsledků, které potěšily je určitě třeba zmínit návrat Adélky Karasové ve výšce, 6.místo a výkon 148cm, těsně shozených 151cm, ukázaly, že navzdory problémům s koleny to Adélce stále skáče dobře.

Skvělý osobák na 60m překážek z minulého týdne si ještě vylepšila Barča Moravcová, která časem 9,62 vyhrála svůj rozběh a za postupem do 6ti členného finále zaostala o pouhé 2 desetiny v konkurenci 37 překážkářek!

S osobáky Báru napodobili i běžci – Filip Koreček zaběhl 800m o téměř 3sek. rychleji než doposud – 2:20,77, Vojta Doležal (44,44s) a David Kocman (44,96s) si na 300m navzdory osobákům také ověřili, že v republice se běhá ještě o hodný kus rychleji, podobnou zkušenost udělala i Hanka Kvanková, která však za osobákem zaostala o víc než 2 sekundy.

Mezi neskutečnými 60 závodnicemi na 150m se neztratily Kačka Moravcová a Amálka Bártíková, které doběhly v nových osobácích (Kačka halový 21,10s, Amálka absolutní 21,27s) v půlce startovního pole, nicméně vyhrály své rozběhy.

V kouli se Ondra také měl asi poprvé možnost setkat s nejlepšími v ČR a určitě si také odnesl mnoho poznatků pro další přípravu.

Že v zimě nejvíce trpí technické disciplíny ukázala dálka, která se vůbec nevyvedla, byť je to také ovlivněné množstvím startujících a velkými čekacími mezičasy.

V tyčce jsme měli velká očekávání, která asi naše mladé skokany příliš svázala. Co se daří v trénincích se vůbec nedařilo, a byť např. výkon Vojty 280cm a 5 místo by nás ještě v září potěšil, tentokrát jistě odcházel zklamán, průběh soutěže ukázal, že může pomýšlet na mnohem vyšší mety. Ostatně medaile visela jen o kousek výš.

Kačka s Bárou se na nových tyčích praly s technikou a jistě také čekaly více.

Celkově však závody naprosto splnily to, co od nich trenéři čekali – ukázaly další cestu pro zimní přípravu, co dělat jinak, na co se zaměřit více a co naopak děláme dobře. Důležité bude během vánoční přestávky nezlenošit a samostatně makat – už v lednu nás čekají kontrolní oddílové závody pro kategorie od mladšího žactva výše v Táboře a na konci ledna pak MK žactva na Strahově.

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit

Tyčkařská pohádka točí svůj druhý díl

Vždy když padne nějaký oddílový rekord, přemýšlíme, jaká zvolit slova a jak „plýtvat“ superlativy, aby vám takové informace nezevšedněly… Ale prostě nám to nedá a