Atletika logo

5 mistrovských titulů z Mistrovství kraje v přespolním běhu!

Jihlava hostila 21.10. MK v přespoláku – přípravky se proháněly kolem stadionu, žactvo, dorost a dospělí pak zdolávali náročné tratě v lesoparku Heulos.

Závodů se zúčastnilo úžasných 21 závodníků našeho oddílu ve většině kategorií. Závody přinesly mnoho krásných soubojů a vyjímečných výkonů. Z těch nejzajímavějších moc zmíníme vítězství „o parník“ v kategorii starších žáků v podání Filipa Korečka a vítězství Viki Novákové v kategorii mladších žákyň – Viki si připsala i skalp účastnice MČR žactva v běhu na 800m Katky Noskové z Jihlavy – a před tím nezbývá než smeknout!

Viktorce vítězství rovněž pomohlo k celkově třetímu místu v Běžeckém poháru mládeže (BPM), byť nemohla absolvovat všechny závody. Filipovi celkový bronz unikl o jediný bodík, hlavně z důvodů zdravotních trablů v jarní části sezóny.

Další mistrovské tituly přidali v kategorii mužů Slávek Koreček a mezi kluky ze starší přípravky Míša Hubáček.

Dá se říct, že již tradiční smršť si pak připravily naše holky z mladší přípravky, kde si zlato odnesla Monča Popíková před stříbrnou Terkou Trnkovou a bronzovou Verčou Hubáčkovou a to jim ještě na „kryly záda“ Verča Pytlíková a Stázka Nováková!

Stříbro přidala i v nejmladší společné kategorii Radka Heřmánková.

Ale za zmínku stojí i účast a výsledky dalších brodských závodníků:

V dorostu doběhla tentokrát až pátá Bára Bouchnerová, ale výsledek jí zajistil 3.místo mezi dorostenkami v celkovém hodnocení BPM.

Mezi staršími žáky skončili na 4., 5. a 7.místě David Kocman, Zdenda Pecen a Vojta Růžička.

Ve starších žákyních jsme měli mnohonásobné zastoupení a holky doběhly na hezkém 6.,, 7., 8., a 10.místě ve složení Adélka Karasová, Kačka Moravcová, Adélka Piklová a Hanka Kvanková. Adélka pak skončila v celkovém hodnocení čtvrtá, a Kačka osmá, což je paráda s ohledem na fakt, že Adélka je především výškařka a dálkařka a Kačka zase dělá víceboje, vrhy a tyč.

Mezi přípravkami pak srdnatě hájili čest oddílu Jáchym Janáček, Pavlík Kadlec a Táta Trnka.

Rozloučení se sezónou tak proběhlo nad míru dobře, je skvělé, že i na konci sezóny, v již běžící podzimní náročné přípravě, jsou naši závodníci schopni podat tak skvělé výkony!

děkujeme za reprezentaci oddílu a teď už se na VŠECHNY naše atlety a jejich rodinné příslušníky, trenéry, rozhodčí a kamarády těšíme na oslavě atletiky – na vyhlášení ATLETA ROKU 2023, které proběhne 13.12.!!!

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit

Tyčkařská pohádka točí svůj druhý díl

Vždy když padne nějaký oddílový rekord, přemýšlíme, jaká zvolit slova a jak „plýtvat“ superlativy, aby vám takové informace nezevšedněly… Ale prostě nám to nedá a