Atletika logo

Finále KPD ve znamení nových rekordů osobních i oddílových

26.8. Finále KPD M,Ž, juniorů, dorostu a žactva, Pacov

K finálovému závodu družstev jsme odjeli v poněkud oslabené sestavě – z 29 atletů a atletek, kteří mohou oddíl reprezentovat na závodech družstev dorazilo do Pacova na FINÁLE KPD pouhých 11 statečných, kteří dostávají velkou pochvalu. Bohužel jsme tentokrát měli i několik omluvenek ze zdravotních důvodů (David, Anička, Bára B., Adélka) či z důvodů reprezentace na vyšší úrovni (atletická liga – Kačka Douchová, ME v bugginách – Eliška Plná).

O to více nás těší skvělé výsledky, které závody přinesly:

po počátečním uvítacím deštíku se rozpálil nový pacovský tartan do ještě víc červena a začaly se dít věci

Jako první do toho vlítli naši vrhači s vícebojařkou Kačkou Moravcovou a šli si vyzkoušet poprvé hod kladivem. A poradili si s tím parádně – Ondra Koubek mrsknul 4kg kladivo 23,06m a skončil v žácích 2., Vojta Doležal zaostal jen nepatrně a s 21,49m skončil 3. Kačka poslala 3kg náčiní do vzdálenosti 16,09m skončila na 5.bodovaném místě a vytvořila tak základní oddílový rekord žákyň.

Na výkon v kladivu navázali také v kouli, Kačka na centimetr vyrovnala svůj rekord z Třebíče výkonem 8,06m a skončila 6., Ondra si osobák dokonce posunul téměř o 40cm na 9,88 a byl 3., Vojtovi Doležalovi chybělo k OR 28cm, za 7,50m byl 7.

Chuť si pak spravil v běhu na 300m, kde si naopak osobák vylepšil o 1,3s na 45,11s, což ale bohužel na body nestačilo.

Na 300m se představily i holky – Kačka Moravcová za 47,28s přinesla družstvu 4b, Hance Kvankové to dnes úplně nesedlo, ale ono se v tom horku (28stupňů) není co divit.

Skokanské sektory přinesly potvrzení současných kvalit, byť se děcka trochu praly s technikou a měnícím se větrem – mezi dorostenkami získala stříbrnou pozici Kája Michelfeitová, která vyrovnanou sérií kolem 490cm ukázala, že 5m je jen otázkou času a jednoho povedeného skoku. ostatně výkon 493cm je jen o 1 cm méně než má osobák. Vojta Trachtulec výkonem 525cm (4.m) potvrdil totéž – že se už stabilně zabydlel nad 520cm a stejně jako Kája čeká na ten špičkový skok, který ho kopne někam k 5,5m. Bára Moravcová zažívá parádní období, v dálce zůstala jen 3cm za osobákem, a to ani jednou „netrefila prkno“, tedy měla cca 20-30cm nedošlapy! Až to trefí, taky poletí k pětce.

Hanka Kvanková se v dálce v poryvovém větru dost prala s odrazem, 385cm s velkým nedošlapem ji tak asi úplně neuspokojil, ale není každý den posvícení.

Ve skoku do výšky jsme tentokrát z důvodu zranění Adélky měli jedinou atletku – Kája skočila 140cm, 145 shazovala lehce a tak výkon stačil na 6.místo. Ale trenér věří, že to Kája brzy protrhne a 150cm padne.

Bára i Trachtík však prolamovali hranice v oštěpu – Bára skončila 2. a poprvé (zato však hned 2x) přehodila 35m, výkon 35,72cm je posun o dalších 90cm a řadí Barču momentálně na 29.místo v ČR. Držte Báře palce za týden na Mistrovství kraje, aby jí to aspoň jednou ulítlo! Vojta svou oddílovou kolegyni napodobil a poprvé přehodil 30m – 30,81m znamená posun osobáku o 1,5m a stačil na 4.místo. V oštěpařském sektoru se představila i juniorka Eliška Ešnerová, která se trošičku prala s technikou, přesto 30,97m znamenalo krásnou 2.příčku.

Vojta s Bárou se představili také na krátkých překážkách – Vojta sice nenavázal na skvělé tréninkové výkony na soustředění, přesto čas 17,06 by byl nový osobák. škoda větru, který naměřili 3,4m/s, mohl to být i nový oddílový rekord. Každopádně to bylo pro Vojtu do třetice 4.místo.

To Bára ukázala, co se v létě od Davida naučila a poprvé stlačila čas na 100mpř. pod 16 sekund – 15,90 je parádní vylepšení osobáku – oproti letošnímu prvnímu závodu v Třebíči se zlepšila o 1,3sekundy a tento čas ji řadí na 65.místo v ČR.

K vrhačským výkonům se sluší doplnit výsledky dnes jediného dorostence Ládi Jelínka, v 5kg kladivu byl sám, a tedy zvítězil výkonem 17,95, v kouli to bylo sice skvělé druhé místo, ale jak známe Láďa, 1,2m za osobákem ho moc nepotěšilo.

Jediným zástupcem na delších tratích byl Filip Koreček, který si v běhu na 1500m vytvořil výkonem 5:12,93 také nový osobák a obsadil 5.místo.

Na závěr si holky zaběhly poprvé štafetu 4x100m v kategorii dorostenek (byť z kvarteta byla dorostenka jen Kája), čas 55,28s znamenal 3.místo. Kluci Vojtové složili společnou žákovskou štafetu s Humpolcem a v čase 31,70 doběhli mimo soutěž 4.

Závěrem bychom chtěli všem zúčastněným moc pogratulovat a poděkovat za účast – vaše výsledky ukazují, že cesta, kterou jsme se vydali je správná a nese ovoce. Věříme, že jste se dobře naladili před Mistrovstvím kraje a že v Třebíči všem ukážete, jak atletiku v Brodě umíme.

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE (bude doplněna)

Další aktuality

15.5. Pohár rozhlasu, Havlíčkův Brod

Ve středu 15.5. jsme uspořádali okresní kolo Poháru rozhlasu, přičemž si odbyla ostrou premiéru havlíčkobrodská cílová kamera (nepočítáme-li oddílové závody). Hned úvodem je nutné pochválit

Tyčkařská pohádka točí svůj druhý díl

Vždy když padne nějaký oddílový rekord, přemýšlíme, jaká zvolit slova a jak „plýtvat“ superlativy, aby vám takové informace nezevšedněly… Ale prostě nám to nedá a